Meglepetés

2024.06.22. 08:32

Könnyes búcsú villámcsődülettel

Magda néni és Ági néni pénteken reggel mit sem sejtve igyekezett – elvileg – utolsó munkanapjára, a tolnai Bartók utcai iskolába. A két nyugdíjba igyekvő tanárnőnek azonban olyan különleges fogadtatásban volt része, amire talán még álmukban sem számítottak. (És ami nem sokaknak adatik meg az életben.)

Teol.hu

A két pedagógust ugyanis az iskola előtti utcaszakaszon az intézmény összes diákja, tanára és technikai dolgozója egy „flashmobbal” várta, össznépi zenés koreográfiával köszöntve őket. Akik a meglepetés okozta első döbbenet után sírva ölelgették a táncoló diákokat, pedagógustársakat.

A két nyugdíjba igyekvő tanárnőnek különleges fogadtatásban volt része. Szem nem maradt szárazon.
Fotó: Kiss Albert

Szem úgy általában sem maradt szárazon, diák, tanár és még a külső szemlélő is törölgette a könnyeit. A legszívmelengetőbb talán az volt, hogy látszott: a feltörő érzelmek őszinték, a diákok, a tanári kar és az ünnepeltek részéről egyaránt.

A villámcsődület után Boda Zoltánné (Magda néni), az iskola igazgatóhelyettese és Katzenberger Jánosné (Ági néni) köszöntése az iskola udvarán versekkel, énekkel, beszéddel folytatódott, végül a diákok egyenként búcsúztak az ünnepeltektől.

Egy ilyen meglepetés megszervezése nagyfokú kreativitást és nem utolsó sorban konspirációs készséget igényel. Mint az Takács Zita igazgató szavaiból kiderült, az iskola kiváló, összetartó tantestülete ebben is tehetséges volt. Mint megtudtuk, a titkos szervezkedésbe Magda néni férjét is bevonták.

A matematikát tanító Katzenberger Jánosné egyébként már tavaly nyugdíjba vonult, de lapunknak azt mondta: mivel az iskolának szüksége volt rá, visszajött tanítani.

Boda Zoltánné közel harminc évig volt a Wosinsky iskola igazgatóhelyettese. Ő negyven év után idén vonul nyugdíjba, de ha szükség lesz rá, ősztől ő is folytatja a tanítást. És természetesen utódjának, a leendő igazgatóhelyettesnek is segít majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában