Léleképítő

2024.06.14. 09:27

Gáspár Sándor betekintést engedett életébe

Szeri Árpád

Már négy és fél évtizeddel ezelőtt felfigyelhettek rá a magyar filmek kedvelői. Gáspár Sándor ugyanis a hetvenes évek végén tűnt fel a televízió képernyőjén, majd a nyolcvanas évektől következtek a mozifilmek is. 

Léleképítő
Gáspár Sándor színművészt dr. Tóth Csaba Attila köszöntötte és ajánlotta a közönség figyelmébe
Fotó: Makovics Kornel

Máig gyakorta foglalkoztatott színművész, rengeteg kacagtató vígjátékban bizonyította tehetségét, de legutóbb például egy kalandfilmben alakított szerepet. Természetesen kiválóan, ezt bizonyítja az is, hogy birtokosa a Kossuth-díjnak és a Jászai Mari-díjnak. 

Gáspár Sándor érdemes művész csütörtökön este a szekszárdi Léleképítő sorozat újabb állomásának vendége volt. A díjmentesen látogatható, értékrend erősítő program a hagyományos helyszínen, a Szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében várta a közönséget.

Dr. Tóth Csaba Attila házigazda köszöntője után a vendég betekintést engedett életének néhány érdekes részletébe. Azzal kezdte, hogy Szentesen született, 1956-ban, pár hónappal a forradalom előtt. Édesapja boltos, édesanyja pedig könyvelő volt az állami gazdaságban.

Szerény körülmények közepette nőtt fel, a paraszti munkával már gyermekkorában megismerkedett, mivel szülei állatokat is tartottak. A kispolgári és paraszti lét különös keverékével felvértezve került a szentesi gimnáziumba. A rendezvényről hamarosan részletes tudósítást közlünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában