Teol.hu podcast

2024.06.18. 13:00

Lovassportolóból vált lovas polgárőrré

Vesztergombi Éva Várdomb környékén teljesít lovas polgárőri szolgálatot. Ahogy a Hír.FM magazinműsorában említette, lovasoktatáson figyeltek fel rá, és hívták el dolgozni a polgárőrséghez.

Dahud Emil

Ahhoz, hogy valaki lóháton figyelhessen a rendre, kétlépcsős vizsgasorozaton kell túlesnie. Éva nemrég teljesítette a legmagasabb fokozatot, így már gond nélkül teljesíthet szolgálatot. Feladataik közé tartozik többek között az illegális fakitermelések, illetve a mezőgazdasági terményeket érintő lopások megelőzése.

Vesztergombi Éva. Fotó: TEOL 

A fiatal hölgy szívéhez egyébként nagyon közel állnak a lovassportok. Már kisgyerekkorától kezdve a paripák megszállottja. Egyetemi tanulmányainak egy része is a természethez és az állatokhoz kapcsolódik.  Két felsőoktatási képzést végez, melyek közül az egyik a mezőgazdasági mérnök, másik pedig a gazdaságinformatikus. Úgy gondolja, előbbi jobban passzol hozzá, pont a lovak és a környezetbarátsága miatt. Így valószínűleg a diploma megszerzése után abban helyezkedik el főállásban. Persze a polgárőri tevékenysége akkor is megmarad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában