MCC

2024.06.17. 17:03

Milyen is az arab világ?

Már írják a vakáció betűit táblára az iskolákban, s a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi képzési központjában is kisebb lesz a forgalom, a következő hónapokban. A diákok pihennek, táborba mennek, de a felnőtteknek még lesz egy-két előadás a szünet előtt.

Szepesi László

Tárik Meszár, az MCC Migrációkutató Intézet munkatársa ad elő Szekszárdon

Az egyik, csütörtökön, június 20-án az arab világba kalauzolja az érdeklődőket. Tárik Meszár, az MCC Migrációkutató Intézet vezető kutatója mutatja be Keleti és csavaros? Az arab észjárás, címmel a napokban megjelent könyvét.

Az arab világ nem csak gazdag nyersanyagkészlete és érzékeny geostratégiai elhelyezkedése, valamint gazdag kulturális és történelmi öröksége miatt is hallatlanul jelentős.

Egyre gyakoribb az érintkezés

Az arab észjárás című kötetében a szerző olyan kérdéseket feszeget, mint az iszlám vallás társadalmi szabályozó szerepe, az etnikai és vallási kisebbségek helyzete, az arab országok jogrendszerei, a nőkkel kapcsolatos bánásmód, a babonás hiedelmek, valamint a helyi szokások és hagyományok. Ennek megismerése azért is különösen foltos, mert a nyugati világ egyre sűrűbben érintkezik arab országokkal.

Tárik Meszár új könyvének az is célja, hogy kijavítsa az arab világról alkotott, sztereotípiák és előítéletek által eltorzított képet, így az érdeklődők jobban megérthetik az arab országokban zajló folyamatokat, az ott élők észjárását, cselekedeteik, döntéseik okait.

A könyvbemutató ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezési szándékot ide kattintva, vagy az alábbi QR kódon lehet jelezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában