Környezetszépítés

2024.06.16. 21:30

Paks ismét részt vesz a Virágos Magyarországért versenyben

A tavalyi első helyezetti győzelme után Paks városa idén is benevezett a Virágos Magyarország versenyre. A kertész- és tájépítészmérnökökből, valamint turisztikai szakemberekből álló zsűri hamarosan megkezdi a települések zsűrizését és a pályázatok értékelését.

Teol.hu

Archív fotó: Molnár Gyula

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyében évről évre egyre több települési önkormányzat mutatja meg az ország nyilvánosságának és a szakmai szervezetek képviselőinek megszépült közterületeit, gondozott zöldfelületeit. Paks Város Önkormányzatának

célja kezdettől fogva a lakosság ösztönzése környezetének virágosítására, hogy település az itt lakók, az idelátogatók számára is egyre vonzóbb, hangulatosabb legyen. Az értékelésnél továbbra is a legfontosabb szempont, hogy az utcáról látható, ízléses, harmonikus legyen a virágosítás. 

Nem mindig a hatalmas mennyiségű virág a fontos, inkább az egységes, a lakókörnyezethez illő, valamilyen ritmust követő ültetés, elhelyezés, ami odavonzza a járókelő tekintetét. A jövő hét elején Paksra érkezik a Virágos Magyarországért verseny zsűrije, hogy értékelje az elért eredményt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában