Teol.hu podcast

2024.06.14. 19:00

Egy kitüntetett pedagógus, Müller Jánosné

Szepesi László

A hónap elején volt a Pedagógus nap. Ezt Magyarországon 1952 óta ünnepeljük, vagy inkább ünnepeltük régebben. Egy 1951- es minisztertanácsi határozat nyilvánította pedagógusnapnak június első vasárnapját, s éveken át ilyenkor országos ünnepségeket rendeztek, a Parlamentben Kiváló Tanár, Kiváló Tanító kitüntetéseket adtak át. 

Müller Jánosné, pedagógus
Müller Jánosné. A szerző felvétele.

Ma megválasztják az év rendőrét, tűzoltóját, köztisztviselőjét, viszont azokról, akik életüket arra tették, hogy neveljék, tanítsák, okosabbá tegyék a holnap generációját, kicsit megfeledkeztek.

Idén csupán egy, a pedagógusok alkotta egyesület rendezett ünnepséget Szekszárdon, s az itteni német nemzetiségi önkormányzat köszöntött a Pädagoge des Jahres, Szekszárd 2024 kitüntetéssel egy tanítót. Az elismerést a Dienes Valéria Általános Iskolában németet tanító Müller Jánosné kapta. Vele beszélget pályájáról, hivatásáról Szepesi László.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában