Teol.hu videó

2024.06.14. 10:06

Pedagógusokat köszöntöttek a Babitsban (videó)

Majd kétszáz, jobbára idős pedagógus töltötte meg szerdán délután a Babits Kulturális Központ rendezvénytermének széksorait.

Szepesi László

Szekszárdon a Babits Mihály művelődési házban tartották meg a pedagógusnapot.

Fotó: Makovics Kornél

Pedagógus napi ünnep volt, amelyet – mások híján – az idén februárban alakult szekszárdi Pedagógus Klub szervezett, rendezett meg a tanító és óvó nénik, tanárnők és tanárok köszöntésére.

Az ünnepi műsor szép, kedves, tartalmas volt. Gyönyörű volt a művészi tornát tanuló iskolások nyitó műsora, bájos az óvodások éneke, tánca, aztán a többi diák, a Dienes iskola kórusa, a Bartinások tánca, a Tücsök klub műsora, mese, vers, színdarab, a vonósok zenéje. És elhangzott egy történet a színpadon, amely felidézte a régebbi pedagógusnapokat.

Amikor nem a tanítók, tanárok szerveztek maguknak köszöntését, hanem megtették ezt a szülők, s a tanítványok is. Akkor sok virág jelezte a tiszteletet, megbecsülést, és a köszönetet is. A szerdai ünnep, a klub harmadik rendezvénye egyfajta toborzó is volt. Erről beszélt köszöntőjében Matókné Misóczki Mária, a Garay iskola korábbi igazgatója, aki még a télen, többekkel megalakította, nem csak a nyugdíjas, hanem a minden nap dolgozó pedagógusoknak is a klubot.

És az ünnep egyben egy próba is volt, kiderítendő, hogy mennyien jönnének össze, érdeklődnének programjuk iránt. Elmondhatják, a próba pompás eredményt hozott. Bizonyossá vált, sokan lesznek, akik eljönnek majd a fórumokra, találkozókra, beszélgetni, megosztani a tapasztalatokat. Szerepel a tervben a közvélemény formálása is, hogy növekedjen tisztelete, megbecsülése a közoktatásnak, a jövő generációját, a holnap felnőttjeit nevelő, tanító pedagógusok munkájának.

Lennének tanácskozások, szakmai előadások, és színház, meg múzeumlátogatások is. Az összejövetelek pedig ősztől helyszíne lehet az új Tudásközpont, remélve, hogy az éppen egy éve elkészült épületbe addigra a könyvtár átköltözik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában