Választás 2024

2024.06.20. 07:00

A közösség erejében hisz az új polgármester

Kisdorog újonnan megválasztott polgármestere már készül a hétvégi aratásra és természetesen új tisztségének betöltésére is. Portálunknak nyilatkozott jövőbeni terveiről.

Farkas Eszter

Kisdorog új polgármestere nagy izgalommal és némi aggodalommal várta a választások eredményét június 9-e éjjelén. Elmondása szerint számított rá, hogy a szavazatok jobban megoszlanak majd a jelöltek között, de végül örömmel és büszkeséggel töltötte el a győzelem.

kisdorog,
Nier Jánost választották Kisdorog új polgármesterének. Fotó: Facebook

– Tősgyökeres kisdorogiként úgy éreztem, eleget kell tennem a helyiek kérésének, így nyugdíjas éveimre elvállaltam a polgármesteri tisztséget – fogalmazott Nier János, polgármester. – Mindig is szívügyemnek tekintettem a település jövőjét. Célom, hogy még többet tegyek a közösségért, és megvalósítsam azokat a fejlesztéseket, amelyek hosszú távon biztosítják Kisdorog fejlődését.

Az egyik legnagyobb kihívásnak a vízelvezetés problémáját tartja. A Hidas-Mucsi patak 1980-ban lett kipucolva utoljára, és azóta nagy gondokat okoz az esőzés. Az árok rendbetételével újabb két évtizedre megoldódna a probléma. 

– Természetesen ezenfelül az árkok kibetonozására is szükség van, ezt pályázatokból szeretnénk megoldani, valamint a járdák állapota is több helyen problémás. 

Ezeket a sürgető feladatokat lehetőségéhez mérten minél előbb orvosolni kívánja az októberben hivatalba lépő településvezető. A helyi közösség bevonása a döntéshozatali folyamatokba szintén kiemelt fontosságú számára. Tervei között szerepel, hogy rendszeresen kikérje az emberek véleményét és javaslatait, hiszen úgy véli, ezek alapján lehet a legjobban építkezni és fejlődni.

A közösség erejében hisz

A kulturális élet fellendítése érdekében a faluban működő három kulturális egyesület – a Kisdorogi Székely Hagyományőrző Egyesület, a Kisdorogi Német Hagyományőrző Egyesület és kórus, valamint a Kisdorogért Egyesület – rendezvényeire nagy hangsúlyt kíván fektetni. Ezen egyesületek aktívan hozzájárulnak a település kulturális életéhez, és a polgármester célja, hogy a művelődési ház fejlesztésére is figyelmet fordítson. Hétvégén például aratónapot szerveznek, amelyen sajnos ő maga nem tud idén jelen lenni az aratási munkálatok miatt, de az előző években, sőt már gyermekkorában is részt vett ezeken az eseményeken.

A következő öt évre vonatkozó tervei között szerepel a lakosság fogyásának megállítása és a fiatalok helyben tartása. Munkahelyteremtés révén kívánja vonzóvá tenni Kisdorogot a fiatal családok számára, hiszen ők jelentik a település jövőjét. Az új polgármester optimistán tekint a jövőbe, és eltökélt szándéka, hogy Kisdorogot fejlődési pályára állítja az elkövetkező években.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában