Nagysikerű

2024.06.13. 12:45

Sokan várták a levendulaszüretet Bonyhádon (galéria)

Nagy sikere volt a „Szedd magad” levendulaszüretnek Bonyhádon június 12-én szerdán.

Farkas Eszter

Tolnában is egyre településen válik hagyománnyá a levendula aratás

Fotó: Máté Réka

A bonyhádi körforgalomnál megrendezett esemény igazi élményt nyújtott minden levendula-rajongónak, aki ellátogatott a különleges programra. A résztvevők metszőollóval, kosarakkal érkeztek, és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a levendulaszüretbe. A közösségi programot először két éve szervezte meg a város. Idén a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ kezdeményezésére hívták életre az eseményt, melyre sokan családjukkal, barátaikkal együtt érkeztek.

Levendulaszüret Bonyhádon
Sikeres volt a szerdai levendulaszüret Bonyhádon
Fotó: Máté Réka

– Szelfizésre alkalmas kellékek használatának lehetősége is adott volt a levendulák között, ezzel csempészve egy kis provance-i hangulatot Bonyhádra -tájékoztatott minket Pesti-Pusch Adrienn, a program szervezője. A művelődési központ kollégái a szüretelt levendulát a nyári szünidő alatt zajló, nyári napközijében és számos kézműves foglalkozás keretén belül használja fel. A mélylila levendula helyes szedéséről, továbbá a levendula virágról Tóth Bence (kommunális ágazatvezető), a Bonycom NKFT. munkatársa tájékoztatta a résztvevőket.

Az időjárás is kegyes volt a szüretelőkkel, hiszen nem tűzött a nap, és nem esett az eső, ami pont ideális volt a levendulaszürethez. A szüret végeztével a résztvevők levendulával teli kosarakkal térhettek haza, és sokan már előre tervezgették, hogy milyen módon fogják felhasználni a frissen szedett virágokat: illatosításra, vagy éppen díszítésre. Hétvégén Tevelen várják a nagyérdeműt a Levendula napokra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában