Sváb ének, tánc és keltkalács

2024.06.16. 18:29

Van, ahol a hagyományápolást már az óvodában elkezdik

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Keltkalácsfesztivált (Kerwastrudl) Mözsön. Ápolják a sváb hagyományokat, van német nemzetiségi klub és nemzetiségi óvoda is a közigazgatásilag Tolnához tartozó településrészen.

Wessely Gábor

Kalácskínálat a művelődési házban (a szerző fotója)

Ez a program részint a gasztronómiáról szólt, részint énekek, táncok bemutatásáról, a helyi művelődési ház szabadtéri színpadán. A szervező a német önkormányzat volt, melynek elnöke, Fülöp Mónika látta el a műsorközlői feladatot. Fellépett a mözsi Zöldkert óvoda, a tolnai Eötvös iskola és Széchenyi iskola nemzetiségi tánccsoportja, valamint a Tolnai Német Nemzetiségi Baráti Kör kórusa és a Mözsi Német Nemzetiségi Klub énekkara. 

A mözsi német énekkar  (a szerző fotója)

Vendégek is érkeztek két baranyai településről. Harkányból a Singvögel kórus tagjai, Babarcról pedig a Német Nemzetiségi Baráti Kör táncosai a Dorfmusikanten fúvószenekarral. A művelődési ház előtt kirakodóvásár várta az érdeklődőket. Az épületben pedig kóstolót kínáltak a főként dióval és mákkal töltött kalácsokból, melyekből vásárolni is lehetett, elvitelre. 

Sváb tutyik a kirakodóvásárban  (a szerző fotója)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában