Összefogás

2024.06.14. 07:00

Rengeteg segítséget kap a vihar miatt bajba került család

Egy emberként fogtak össze a nagymányokiak, hogy a tíz nappal ezelőtti villámárvízben súlyos károkat elszenvedett Seregi családnak segítsenek. Volt, aki bútorokkal, vagy éppen szőnyegeket, mások pedig ruhákat ajánlottak fel. A Seregi család házába június első napjaiban tört be a víz egy hatalmas vihar után.

Bencze Péter

A vihar miatt keletkező villámárvíz a kisváros több pontján is károkat okozott: volt ahol az útra rengeteg iszap került, máshol a patak felett átívelő híd korlátja szakadt le. A Sereg családnak pedig az otthona lett oda.

A vihar nyomán keletkező villámárvíz teljesen tönkretette a nagymányoki Sereg család életét.
A vihar nyomán keletkező villámárvíz teljesen tönkretette a nagymányoki Sereg család életét. Fotó: Bencze Péter

Aki tud, segít a családnak

A család egyik tagjával, Dáviddal sikerült néhány mondatot váltanunk. A fiatal férfi azt mondta, nagyon sok segítség és felajánlás érkezett hozzájuk az elmúlt napokban, amiket – mivel nem tudnak mindent újra megvenni, amit a víz tönkretett – örömmel fogadtak. 

Sajnos nem tehetjük meg, hogy mindenből újat vásároljunk, így elfogadjuk, amiket ajánlanak.

– mondta portálunknak Seregi Dávid.

A helyiek és a környéken élők főként a házba szükséges használati tárgyakkal igyekeznek újra otthonossá tenni a nagy bajba került család házát. Így voltak akik bútorokat, vagy szőnyegeket, mások ruhákat ajánlottak fel, de élelmiszert is kapott a család.

Az önkormányzat is segít a Sereg családnak, most például azzal, hogy elszállítják az udvaron összegyűlt, a víz által használhatatlanná tett eszközeiket. A család tagjai most egyébként minden erejükkel azon vannak, hogy minél hamarabb újjáépítsék az életüket, ez viszont nem lesz könnyű, és olcsó sem, ezért a felajánlásokat még mindig szívesen fogadják.

Mindenüket elvitte a vihar

Június harmadikán alig egy óra alatt hatalmas mennyiségű csapadék hullott le több Tolna vármegyei településre, köztük Nagymányokra is. Az eső miatt szabályos villámárvíz alakult ki a kisváros több utcájában, komoly károkat okozva.

A Sereg családnak mindene odalett, a házukban térdig érő víz lepett el mindent. Esélyük sem volt a hatalmas vízmennyiséggel szemben: előbb az udvart öntötte el több, mint egy méter magasan a beáramló víz, majd az otthonuk következett.

Amint arról beszámoltunk, ottjártunkkor a családfő és fia, valamint a barátok – legalább nyolcan – sürögnek-forogtak az udvaron és a házban. Mindenki igyekezett menteni a menthetőt, amiből nem sok maradt: az udvaron halmokban álltak a csurom vizes és sártól tocsogó, zsákokba csomagolt értéktárgyaik. Fotók, elektromos készülékek, ruhák, ágyneműk – minden az iszapos víz martaléka lett.

A családfő némi rábeszélést követően belement, hogy elmondja, pontosan mit éltek át: a meglett korú férfi a könnyeivel küszködött, miközben arról mesélt, tehetetlenül nézték, ahogy a víz betört a házukba, tönkretéve mindent, amijük volt. 

Minden támogatásnak örülnek

A Sereg család minden felajánlást szívesen fogad. Pénzadománnyal az alábbi számlaszámra utalva lehet őket segíteni. 

Név: Pappné Sereg Laura

Számlaszám: 11773463-00949338

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában