Csapatépítő tábor

2024.07.05. 17:30

A Saolin-völgyi kolostorból ered a már nálunk is elérhető Yumeiho

Egyedülálló módon igen magas fokozatú mesterek részvételével zajlott szakmai és csapatépítő tábor. A programot a bátaszéki Bóta Gyula által vezetett Magyarországi Yumeiho Egyesület szervezte.

Révészné Hanol Erzsébet

Yumeiho szakmai és csapatépítő tábort rendeztek az elmúlt hétvégén a Pilisben fekvő Kesztölcön. Ám hiába a Tolnától távol eső helyszín, mégis van a programnak vármegyénkhez köthető vonatkozása, a Magyarországi Yumeiho Egyesület elnöke ugyanis a bátaszéki Bóta Gyula. Elmondta, hogy a táborban egyedülálló módon igen magas fokozatú mesterek adták át a tudásukat: egy 6 Danos mester (Faragó Katalin) és hat 5 Danos mester (Bakonyiné Prenker Hedvig, Erdélyi József, Galiotti Gábor, Horváth Tibor, Lengyel Krisztina és Lukszics Ernő) vett részt a programon.

A Magyarországi Yumeiho Egyesület új elnöksége
A Magyarországi Yumeiho Egyesület új elnöksége: Bóta Gyula  elnök, Lengyel Krisztina alelnök, Faragó Katalin tiszteletbeli elnök és Wilfing Zoltánalelnök
Beküldött fotó

A Yumeiho jelentése: nyomó-gyúró-fellazító-vitalizáló

A Yumeiho egy mozaikszó. Egy szemlélet. Egy komplex masszázstechnika. Szabad fordításban annyit tesz: nyomó-gyúró-fellazító-vitalizáló. Ázsiából, valószínűleg Kínából, a Saolin-völgyi kolostorból ered. A technikát kezdetben harcművészek egymás egészségének megőrzésére, regenerálására, a sérülések kezelésére és teljesítőképességük fokozására használták – részletezik a Magyarországi Yumeiho Egyesület honlapján.

A terápia ma ismert rendszerét Saionji Masayuki japán mester alkotta meg, komplex, preventív, egészségtámogató technikát teremtve. A módszert Magyarországon először a kilencvenes évek elején mutatták be. A masszázsterápiák rendszerében ez a technika mélyizom masszázsnak minősül. A kezelés során a Yumeiho masszőr nyomó-gyúró, görgető technikát alkalmaz, a meridián vonalak mentén, az akupresszúrás pontokat integrálva halad.

A tábor előadásain szóba kerültek többek között a Yumeiho-t érintő aktualitások, a nemzetközi vizsgaszabályzat változásai, a pácienssel való hatékony kommunikáció kérdése és egyéb szakmai tudnivalók. Az elmélet mellett gyakorlati foglalkozások is voltak – mondta el Bóta Gyula. Kiemelte, hogy hasznos, informatív, ugyanakkor az emberi kapcsolatok erősítését is szolgáló három napot töltöttek együtt.

Új terápiás módszerek megismertetését szolgálja az egyesület

Arról is beszélt, hogy nemrégiben lett ő a Magyarországi Yumeiho Egyesület elnöke. A szervezet 2000-ben jött létre, célja az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés, a sportteljesítmény növelése, a sportegészségügyi rehabilitációs folyamatok elősegítése új terápiás módszerek megismertetésével. Az egyesület támogatja, megőrzi és tovább fejleszti a Yumeiho terápiát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában