Nyári táborozás

2024.07.05. 11:28

Bibliai történetek előadása, papírszínházban

A helyi lelkész, Surányi Réti Katalin már tizenegyedszer irányítja a református gyerekek nyári táboroztatását. Az elődje is tartott ilyen programot, tehát a forma a régi, de a tartalom évről-évre új, más.

Wessely Gábor

Az idén, július 2-5-ig kínálnak kellemes és hasznos elfoglaltságot a nagydorogi és környékbeli, mintegy hatvan gyereknek. Vannak a nagycsoportos óvodásoktól a középiskolásokig minden korosztályból. A nagyobbak segítik a kisebbeket, vigyáznak rájuk, és ez a tevékenység beszámítható a diákoknál kötelezően vállalandó közmunkának.

A foglalkozások egy részét a templomban tartották (Beküldött fotó)

Egy nap ottalvós – amikor a helyi sportcsarnokban töltik az éjszakát –, a többi hazamenős. Sok szülő segíti a sikeres lebonyolítást személyes jelenléttel, fuvarozással, süteménysütéssel, pénzadománnyal. Volt, aki szabadságot vett ki emiatt. A táborzáró, hálaadó istentiszteletet vasárnap tartják.

– Minden évben van valami jelmondata a tábornak – tájékoztat a lelkésznő –, az idei az, hogy Éld át! És átéljük Jézus korát, olyan ételeket kóstolunk, olyan ruhákat próbálunk fel, amilyenek akkoriban voltak. Foglalkozunk bibliai történetek feldolgozásával, némelyiket elő is adjuk, dramatizálva, papírszínházban, papírbábokkal, s mai ismereteket is szerezhetnek a résztvevők: a méhészek, a rendőrök munkájáról, illetve az idén 250 éves templomunkról.

Az alsópéli halastavakhoz való kirándulás is a program része volt (Beküldött fotó)

A program része a levendulás zsákocskák készítése, és egy kirándulás az alsópéli tavakhoz, az ismert haltenyésztő vállalkozó Czikk László kalauzolásával. Az utolsó napon mindig meghívjuk a szülőket, bemutatjuk nekik a tanultakat, majd következik a habparti, a helyi tűzoltók közreműködésével. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában