MESZK

2024.07.04. 15:00

Egészségügyi szakdolgozók vehettek át elismerést a Semmelweis-napi ünnepségen

Jubileummal egybekötött Semmelweis-napot ünnepeltek. Idén húsz éves a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, vagyis a MESZK Tolna Vármegyei Területi Szervezete.

Révészné Hanol Erzsébet

A MESZK jubileumi ünnepségén adták át a Semmelweis Díjakat

Forrás: Beküldött kép

A Semmelweis-nappal egybekötve ünnepelte húsz éves jubileumát a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Tolna Vármegyei Területi Szervezete szombaton, Szekszárdon. A Babits Mihály Kulturális Központban rendezett ünnepségen dr. Pátri Eszter, Tolna vármegyei tisztifőorvos, főosztályvezető, dr. Hirdi Henriett, a MESZK Országos Szervezetének általános alelnöke, Pappné Kozma Krisztina, a Tolna Vármegye Balassa János Kórház ápolási igazgatója és Munk János Tamásné, a MESZK Tolna vármegyei területi elnöke köszöntötte a megjelenteket.

A MESZK jubileumi ünnepségén adták át a Semmelweis Díjakat
A MESZK jubileumi ünnepségén adták át a Semmelweis Díjakat
Forrás: Beküldött  kép

Ezt követően több előadás is elhangzott. Munk János Tamásné az elmúlt húsz év történetéről beszélt, dr. Merész Márton sürgősségi és légimentő szakorvos a légimentők mindennapjaiba nyújtott betekintést, míg a közegészségügyi kihívásokról, múlt és jövő kapcsolatáról Csima Zoltán, a Semmelweis Egyetem tanársegédje tartott előadást.

A MESZK ünnepségén átadták a Semmelweis Díjakat

Az ünnepségen adták a MESZK Tolna vármegyei szervezetének Semmelweis Díjait is. Tízen részesültek elismerésben: Bolláné Hegedüs Mária Zsuzsanna (Paksi Gyógyászati Központ), dr. Regős Györgyné (Háziorvosi Rendelő, Nagydorog), Gálosi Ferencné (Paksi Gyógyászati Központ), Hetesi Zoltánné (Dombóvári Szent Lukács Kórház), Jakab Lászlóné (Tolna Vármegyei Balassa János Kórház, Radiológiai osztály), Kókainé Matus Márta (Háziorvosi Rendelő, Szekszárd), Rettig Adél (Tolna Vármegyei Balassa János Kórház, Védőnői Szolgálat – Paks), Sörösné Éger Adrienn  Tolna Vármegyei Balassa János Kórház, Onkológiai osztály), Spanicsek Attila Józsefné (Tolna Vármegyei Balassa János Kórház, Tüdőgyógyászati osztály) és Szőts Anita (Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet).

A jubileumhoz és a Semmelweis-naphoz kapcsolódóan rajz- és irodalmi pályázatot is hirdettek. A programot a Semmelweis című film zártkrű vetítése zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában