Hajdan

2024.07.08. 09:19

Ejtőernyős tragédia történt Őcsényben

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

30 ÉVE Újabb UFO-köröket fedeztek fel megyénkben, Kalaznó mellett. Június közepén adtunk hírt arról, hogy Dombóvár és Szentlőrinc között, mintegy negyven kilométer hosszan, több száz háromdimenziós UFO-kört, és egy ufonauta ábrázolást vehettek szemügyre az érdeklődők. Azok a körök – hasonlóan a kalaznóiakhoz – nem úgymond elfektetett növényi alakzatok, hanem éppen attól érdekesek, hogy a gyűrűk területén a növényzet magasabbra nő, mint a környezetükben, s belsejükben. Míg Dombóvár és Szentlőrinc között ezek élesen elkülönülő, haragoszöld árnyalatot mutató, és 25-30 centiméterrel magasabb fűgyűrűk voltak, addig Kalaznó határában színbeli különbség nem észlelhető, ám a búza gyűrűs sávokban jóval magasabb, mint környezetében. (Tolnai Népújság 1994. július 5.

30 ÉVE Halálos ugrás. Ejtőernyős tragédia történt Őcsényben a sorkötelesek kiképzése során. Július 1-én, pénteken, nem sokkal 19 óra előtt egy 1975-ös születésű simontornyai fiatalember egy AN-2-es gépből, ezer méterről ugrott. Nagy ernyője nem működött megfelelően, a kisegítő ernyő pedig belegabalyodott a nagy ernyőbe. Ä fiatalember a helyszínen életét vesztette. (Tolnai Népújság 1994. július 4.

Hajdan
Kilenc nemzet 114 versenyzője mérkőzött meg egymással a jubileumi kerekes versenyen
Fotó: Ótós Réka

30 ÉVE Rajt a XX. Fiat Gemenci Nagydíjon. Kilenc nemzet 114 versenyzője részvételével megkezdődött Szekszárdon a jubileumi országúti kerékpáros viadal háromnapos, ötszakaszos küzdelemsorozata. Az első napon rövidesen kiderült, hogy a forró aszfalton igencsak embert próbáló feladat a háromperces „álomhatár" leküzdése, ami végül csak a frankfurtiaknak és a dubnicaiaknak sikerült. (Tolnai Népújság 1994. július 2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában