Védekezés

2024.07.10. 15:00

Ekkor lesz újra szúnyogirtás Szekszárdon

Ismét gyérítik a szúnyogokat Szekszárdon, ezúttal csütörtökön, napnyugta után kerül sor a beavatkozásra.

Bencze Péter

A városház honlapján azt írják: rossz idő esetén a védekezésre 2024. július 12-13. napján, ugyanebben az időben kerül sor.

Csütörtökön ismét földi szúnyogírtás lesz Szekszárdon.
Csütörtökön ismét földi szúnyogírtás lesz Szekszárdon.
Forrás: MW archívum

Az alkalmazott készítmény ezúttal is Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer lesz. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A polgármesteri hivatal munkatársai azt kérik a helyiektől, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján takarják le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában