Hetven alkotás a kiállításon

2024.07.05. 10:11

Gabriele Henning feltárta a természet varázsát

Szeri Árpád

Gabriele Henning másfél évtizeddel ezelőtt úgy döntött, hogy szülőhazájából, Németországból Magyarországra költözik. Döbröközön telepedett le és máig ott éli alkotó tevékenységben gazdag mindennapjait. 

kiállítás
Szigeti Margit és Sabine Heise nyitotta meg Gabriele Henning (középen) kiállítását
Beküldött fotó

Nem hagyományos szófordulatról van szó. Ugyanis az ecsetet ragadó német vendég értő szemű és kezű megörökítője lett szűkebb és tágabb lakóhelye látnivalóinak. Vásznain feltárul többek között a dombóvári Szigeterdő, Kurd téli látképe, avagy Attala római katolikus temploma.

Döbröközön eddig már három alkalommal – 2012-ben, 2014-ben és 2016-ban – mutatkozott be egy-egy kiállítás keretében.  Nemrég negyedszer is lakóhelyét választotta önálló tárlata helyszínének. Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) nagytermének falait hetven grafika, akvarell és akvagrafika színesíti.  A Természet varázsa című, július 11-ig megtekinthető kiállítást Apáti Anikó művelődésszervező köszöntő szavai után Szigeti Margit és Sabine Heise, a művész két barátja nyitotta meg. Farkas Edit polgármester, valamint Fenyvesi Gábor dalokkal tette még színesebbé a rendezvényt.

A megnyitón az alkotó egy kis játékra invitálta a résztvevőket. Nem titkolt célja az volt, hogy rohanó világunkban töltsünk el egy kicsivel több időt egy-egy kép előtt s vegyük aprólékosabban is szemügyre az alkotásokat. Aki ügyesen felismerte a kiállított festményeiből vett részleteket, az játékszelvényével sorsoláson vehetett részt. A három szerencsés nyertes egy-egy Gabriele Henning festménnyel gazdagodva térhetett haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában