Ítélkezési szünet

2024.07.10. 10:30

Erre figyeljen, ha bíróságon van dolga

Idén is ítélkezési szünetet tartanak a Tolna vármegyei bíróságokon július 15-től. Ebben az időszakban tárgyalásokat ugyan nem tartanak, de a halaszthatatlan ügyek intézésére lehetőségük van az állampolgároknak. Az ítélkezési szünet a augusztus 20-ig tart.

Bencze Péter

A bíróságok 2024. július 15-től 2024. augusztus 20-ig nyári ítélkezési szünetet tartanak. Az ítélkezési szünetet követő első munkanap: 2024. augusztus 21., szerda lesz – olasható a Szekszárdi Törvényszék közleményében.

Augusztus 20-ig tart az ítélkezési szünet a Tolna vármegyei bíróságokon.
Augusztus 20-ig tart az ítélkezési szünet a Tolna vármegyei bíróságokon.
Fotó: Illusztráció (MW archívum)

Azt írták, az ítélkezési szünet a Szekszárdi Törvényszékre, a Bonyhádi Járásbíróságra, a Dombóvári Járásbíróságra, a Paksi Járásbíróságra, a Szekszárdi Járásbíróságra és a Tamási Járásbíróságra terjed ki. A szünet ideje alatt a bíróságok a felvilágosítás-adást, a hatályos eljárási és anyagi jogi szabályoknak, valamint az ügyviteli előírásoknak megfelelően biztosítják a halaszthatatlan ügyek folyamatos intézését.

A bírósági kezelőirodákon munkanaponként 9:00 órától 11:00 óráig terjedő időtartamban folyamatos az ügyfélfogadás. Ezt meghaladóan a bíróságok – a törvényben meghatározott kivételektől eltekintve – nem tartanak félfogadást, tárgyalásokat. 

A Bonyhádi, a Dombóvári, a Paksi és a Tamási Járásbíróságon az ügyfélsegítő nap tartása szünetel. A Szekszárdi Törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságokra kiterjedő hatállyal a Szekszárdi Járásbíróságon szerdai napokon 8:00-12:00 óráig, valamint 13:00-16:00 óráig a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfél által szóban előterjesztett kérelmet a bíróság elnöke által kijelölt bíró, bírósági titkár vagy bírósági fogalmazó jegyzőkönyvbe foglalja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában