Tűzvédelmi ismeretek

2024.07.06. 09:05

Hatalmas élményt jelentett a gyerekeknek a tűzoltótábor

Több ház is lángra kapott Dunaszentgyörgyön, szerencsére csak kartonházikók, így gyerekek húzták a tömlőket, szerelték a sugarakat, és fékezték meg a lángokat. A tűzoltótábor adott ehhez kellő ismeretet.

Révészné Hanol Erzsébet

Tűzoltótábort rendeztek az elmúlt napokban Dunaszentgyörgyön. Negyven gyerek – 6-12 évesek – töltötték el együtt, hasznosan az idejüket, és bővítették tűzvédelmi ismereteiket a Dunaszentgyörgyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak jóvoltából. Hétfőn Bán Attila, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője tartott a gyerekeknek előadást, majd másnap Széles Szabolcs, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka gyakorlati feladatokban volt a segítségükre.

A dunaszentgyörgyi gyerekek számára paksi laktanyalátogatással ért véget a tűzoltótábor
A dunaszentgyörgyi gyerekek számára paksi laktanyalátogatással ért véget a tűzoltótábor
Forrás:  Facebook

Bemutatót is tartogatott a tűzoltótábor

Valódi tűz oltására is lehetőséget kaptak a gyerekek, szerdán ugyanis porral oltókkal tálcatüzeket fojtottak el a sportpályán, aztán a csütörtök délutáni bemutatón szüleiknek és minden falubeli érdeklődőnek megmutatták, mit tanultak. Tömlőket kapcsoltak, sugarat szereltek, és – természetesen felügyelet mellett – eloltották azokat a kartonházikókat, amelyeket maguk készítettek a kézműves foglalkozáson. A bemutatón nemcsak a gyerekek, hanem az egyesület férfi és diák csapata is szerelt, ismét bizonyítva, miért szerezték ők az első helyet az idei Tolna vármegyei tűzoltóversenyen.

A gyerekek mindemellett jártak az M6 autópálya tengelici üzemmérnökségén, pénteken pedig felkeresték a paksi tűzoltó-laktanyát, és betekintést nyertek a hivatásosok mindennapjaiba is. A tábort vezető Májik Márió elmondta, hogy sok támogatást kaptak a hét során, köszönetét fejezi ki számukra, hiszen hozzájárultak az elmúlt napok sikeréhez. Tell Mónika személyét külön kiemelte, aki oroszlánrészt vállalt a tábor megvalósításában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában