2024.08.14. 16:00
Emberileg is meg kell érni
Juhos Markó séf volt szerkesztőségünk vendége, aki ételszobrászként is nagy elismerést szerzett. Vajon miért nem szereti külön lapon emlegetni az ételszobrászatot és a konyhaművészetet, a főzést? Többek között erről is mesélt karrierje alakulásán, a séf szakma kihívásain kívül.
Markó őszintén beszélt arról, hogy mi inspirálja őt nap mint nap a konyhában, hogy nem kell feltétlenül bedőlnünk az idegenül és különlegesen csengő ételek elnevezéseinek, hogy a klasszikus nem feltétlenül unalmas, és hogy vannak dolgok, amiket csak átcímkéztek, de lényegében dédanyáink húskészítési technikája pont ugyanez volt.
Miért kell választani az ételszobrászat és a konyhaművészet között, mi motiválja nap mint nap, és miért választotta végül a séf szakmát, amelyben ma már nemcsak főz, hanem egy egész konyhát vezet sikeresen? – a beszélgetésből kiderül minden részlet.