Tesztelje magát!

2025.04.27. 08:40

Konyhakerti zöldségek: vitaminos kvízelítőt főztünk ki belőlük

Friss tavaszi kvízünkben ez alkalommal a hazai földek áprilisi ajándékait helyezzük a konyhaasztalra. A kérdések fókuszába a konyhakerti zöldségek kerültek. Tesztelje tudását a medvehagymától a rebarbaráig, a retektől a sóskáig és derítse ki, mennyire ismeri ezeket az ízletes növényeket!

Konyhakerti zöldségek a „főszereplői” friss kvízünknek. Ezen növények közös jellemzője, hogy április végéig valamennyi szüretelhető a földeken. Legyen az a ropogós saláta, az illatos medvehagyma, a savanykás sóska, vagy épp a gyerekkorban sokak által kelletlenül fogadott spenót. És vajon ön kóstolta már valamennyit? A saláta valószínűleg nem újdonság, de mi a helyzet a rebarbarával? Jelen kvízelítő ezekre a tavaszi finomságokra épül – nem a tányéron, hanem kérdések formájában! Minden kérdéshez három válasz tartozik, de csak egy helyes. Játsszon velünk április végén, amikor ezek a zöldségek végre újra a tányérra – és most a kvízbe is – kerülnek!

konyhakerti zöldségek
Áprilisban szüretelhető konyhakerti zöldségek kerülnek terítékre friss kvízelítőnkben. 
Fotó: Shutterstock / Forrás: Illusztráció

Konyhakerti zöldségek frissítik a memóriát is

1.
1. Miről kapta a nevét a medvehagyma?
2.
2. Mitől „fejes” a saláta?
3.
3. A rebarbara egyszerre fogyasztható növény és igazi díszzöldség. Miért éppen ez a neve?
4.
4. A retek láttató névvel rendelkezik. Honnan ered a neve?
5.
5. A sóska netalán valóban sós ízű, ezért kapta ezt a nevet?
6.
6. A spenót erőt adó tápláléka egy klasszikus rajzfilm figurának. Ki ez a mesehős?
7.
7. Honnan kapta nevét a spárga?

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában