felújítás

2018.11.16. 13:00

A járókelőket védi a szerkezet

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Megfelelő ütemben haladnak a felújítási munkálatok, ezért várhatóan jövőre lebontják a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma védőtetőjét.

Több olvasónk panaszkodott amiatt, hogy a szakképző iskola előtti járdát is érintő faépítmény alatt sétálva, állva, attól tart, hogy az ráomlik, mert nem tűnik biztonságosnak. Ráadásul nem is túl esztétikus.

Ábrahám Norbert, a Szekszárdi Szakképzési Centrum főigazgatója érdeklődésünkre elmondta, az Ady Endre tagintézmény felújítása 2015-ben kezdődött. A munka magában foglalja – egyebek mellett – az épület falszerkezetének vizsgálatát, javítását, felújítását valamint a födémfeltárást is. Az iskola előtti járdát is érintő – úgynevezett – védőtetőt éppen az esetlegesen lehulló vakolatdarabok, illetve a felújítási munkálatokkal járó lehetséges veszélyek kivédése érdekében alakították ki.

Tekintve, hogy a felújítás a tervezett ütemben halad, a jelenlegi munkafázis befejeztével – ami 2019-ben várható – elbontják a védőtetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában