kábítószer-ellenes világnap

2018.06.23. 13:00

A kábítószerek ellen tartottak pikniket

A rossz idő, a szemerkélő eső sem tántorította el a program résztvevőit.

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

Június 26. a kábítószer-ellenes világnap. 1987-ben az ENSZ kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni fellépés konferenciáján deklarálták, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására, a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség.

A világnap alkalomból a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben található Erzsébet-tisztáson rendeztek pikniket, melyet dr. Haag Éva alpolgármester nyitott meg. A nyolc csapat ezúttal is – az elmúlt évekhez hasonlóan – különböző állomásokon próbálhatta ki ügyességét. A feladatok között szerepelt gombafelismerés, növénytan, ízek felismerése.

A sport sem hiányozhatott a rendezvényről, játékos feladatok közben mutatták meg talpraesettségüket is a résztvevők – mondta Kálóczi Andrea, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat intézményvezetője. A negyedik alkalommal megrendezett esemény kapcsán a vezető hozzátette, a szemerkélő eső sem tántorította el őket, hogy a tervezett pikniket megtartsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában