önkormányzati választások

2019.08.21. 17:30

A regnáló polgármestert indítja a kormánypárt

Az önkormányzati munkában jártas, közismert jelölteket indít a Fidesz-KDNP pártszövetség Tolnán az október 13-i önkormányzati választásokon. A csapat tagjait ma délelőtt mutatta be Horváth István honatya, fideszes választókerületi elnök a tolnai Duna-parton, az Alta Ripa Szabadidőparkban.

Steinbach Zsolt

Fotó: Mártonfai Dénes

A polgármesteri tisztért a jelenlegi városvezető, Appelshoffer Ágnes száll ringbe. Ő 2006 óta képviselő, 2006-14 között alpolgármester volt, 2014 óta ő irányítja a települést. Ahogy öt éve, úgy ezúttal is nem csak polgármester-, hanem képviselő-jelöltként is megméretteti magát, a 3. körzetben.

Az 1. körzetben a kormánypárt jelöltje Baksainé Kenessei Éva tanítónő, a helyi nagycsaládos egyesület elnöke, huszonöt éve képviselő. A 2. körzetben Strabinger Ferenc tanár indul, ő 2014 óta tagja a városvezetésnek. A 4. körzetben Guld Csaba a jelölt, aki immár ötödik ciklusára készül. Berta Zoltán főállású alpolgármester, ez évtől önkormányzati képviselő, az 5. körzetben indul. A 6. körzetben Herczig Lászlóné iskolaigazgató, korábban mözsi alpolgármester a kormánypárti jelölt. Egy szintén régi motoros, Sterczné Asztalos Zsuzsanna, jelenlegi alpolgármester a 7. körzetben bizonyíthat újra. A 8. számú, mözsi körzetben Koncz Jánosné óvónő, korábbi óvodavezető, a német nemzetiségi önkormányzat jelenlegi képviselője indul.

Horváth István azt mondta, szembetűnő Tolna elmúlt öt év alatti fejlődése. Mint fogalmazott, büszke arra, hogy ilyen kiváló, tiszteletreméltó, a város iránt elkötelezett, lokálpatrióta jelöltekből álló csapat indul a választásokon.

Appelshoffer Ágnes elmondta, hogy szeretnék folytatni a 2006-ban megkezdett utat. Úgy vélte, hogy az elmúlt öt évben a város vezetése élt az új lehetőségekkel. Ehhez a képviselő-testület részéről jó döntések kellettek, ugyanakkor a kormány támogatása és az országgyűlési képviselő munkája is nélkülözhetetlen volt. Ezért is véli úgy: fontos, hogy egy városnak kormányoldali vezetése legyen.

Az elmúlt öt évben lezajlott fejlesztések után be akarják fejezni a már megkezdett projekteket és újakat készítenek elő. Hangsúlyozta: szolgálatként tekintenek az önkormányzati munkára, amivel szeretnék még szebbé, otthonosabbá tenni szeretett városukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában