versmondó verseny

2018.02.21. 17:30

A természet szeretetére nevel a megmérettetés

Idén is sokan neveztek a Hollós László Tolna Megyei Természetismereti Versmondó Versenyre, amit már több mint 25 éve szerveznek meg.

Budavári Kata, fotó: Makovics Kornél

A Babits Mihály Kulturális Központ több mint 25 éve szervez Tolna megye általános iskolás versmondói számára, a természet szeretetére nevelés és a környezettudatos szemlélet formálás szándékával természetismereti versmondó versenyt.

2009-ben, a Hollós Emlékév kapcsán kapta nevét a rendezvény a világhírű szekszárdi természettudósról, mikológusról, Hollós Lászlóról. Az idei évben is sok nevezés érkezett: 13 általános és középiskolából összesen 77 versenyzőt neveztek felkészítő tanáraik. A választott versnek az embert körülvevő szűkebb és tágabb természeti környezetet, az élővilág sokszínűségét, az ember és a természet kapcsolatát kellett kifejeznie. A diákok 4 korcsoportban versenyeztek. A versenyzők teljesítményét szakértő zsűri értékelte, a legjobbak díjazásban részesültek, minden résztvevő emléklapot és ajándékot kapott. A versenyt Szekszárd önkormányzata és a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület támogatta.

Az I. korcsoportban (1. és 2. osztályosok) Milom Gergő (Várdomb-Alsónána Általános Iskola Telephelye) végzett az első helyen, a második Saiben Pál Márk (Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola), a harmadik Koppány Vászoly Mózes (Szent József Iskolaközpont) lett.

Különdíjat Zádori Emma (Szekszárdi Baka István Általános Iskola) érdemelt.

A II. korcsoportban (3. és 4. osztályosok) a győztes Frei Márton (Szekszárdi Garay János Általános Iskola), második helyezettnek járó elismerést Andorka Zselyke (Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola), a harmadiknak járót Varga-Ambrus Sebestyén (Mórágyi Általános Iskola) kapta. Különdíjas Halasi Lőrinc (Szekszárdi Garay János Általános Iskola).

A III. korcsoportosok (5. és 6. osztályosok) versenyét Bagyom Zsófia (Mórágyi Általános Iskola) nyerte. A korcsoportban Görcsös Ákos (Szekszárdi Baka István Általános Iskola) ltt a második, míg a harmadik Dicső Botond (Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola), különdíjat pedig Kovács Gergelynek (Szekszárdi Garay János Általános Iskola) és Varga Pannának (Csizmazia Alapítvány a Jövő Ígéretes Gyermekeiért) ítélte a zsűri.

A IV. korcsoportban (7. és 8. osztályosok) Sili Gergő (Szekszárdi Garay János Általános Iskola) bizonyult a legjobbnak, őt másodikként követi a rangsorban Ferger Viktória Hanna (Csizmazia Alapítvány a Jövő Ígéretes Gyermekeiért), a harmadik Föglein Liza Kató (Csizmazia Alapítvány a Jövő Ígéretes Gyermekeiért). Különdíjat Szegedi Ágoston (Szent József Iskolaközpont) kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában