közlemény

2018.03.31. 10:20

A városnak adtak igazat másodfokon

Mukatársunktól

Közleményt juttatott el lapunkhoz az önkormányzat az LMP által a Garay téren felépíttetett, majd a város által lebontatott és elszállíttatott választási hirdetőoszlop ügyével kapcsolatban. Ebből idézünk részleteket:

A másodfokon eljáró Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 2018. március 26-án két határozatában is megállapította, hogy az önkormányzat jogszerűen járt el, amikor elrendelte a hirdető-berendezés bontását, Hadházy Ákos pedig jogsértést követett el, amikor engedély nélkül állíttatta fel a hirdető-berendezést. Az NVB 596/2018 határozatában ez olvasható:

„A Nemzeti Választási Bizottság a Tolna Megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 40/2018. (III. 22.) számú határozatát megváltoztatja, valamint megállapítja, hogy Dr. Hadházy Ákos Ányos, a Lehet Más a Politika elnevezésű jelölő szervezet képviselőjelöltje a választási kampányt szolgáló önálló hirdető-berendezésének erre irányuló közterület-használati engedély nélkül 2018. március 16-án, a szekszárdi Garay téren történő elhelyezésével megsértette a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 144. § (6) bekezdését. A Nemzeti Választási Bizottság a jogsértőt eltiltja a további jogsértéstől.”

Megállapította továbbá, hogy Hadházy Ákos engedély nélkül helyezte el hirdető-berendezését a város kiemelt közterületén.

Mindezekre tekintettel az önkormányzat jogszerűen járt el, amikor a közterület-használati engedély nélküli berendezést lebontatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában