tervek

2018.01.22. 08:30

Alakul a KÉSZ idei programja

Wessely Gábor

Jó évet zárt a KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) tolnai csoportja, s már tervezik az idei programokat. A szervezet elnöke az 1995-ös megalakulás óta dr. Saramó Márta.

Arról számol be, hogy a város legrégebbi keresztény civil szervezete mintegy kétszáz rendezvényt szervezett az elmúlt két évtized során. Püspököket, szerzeteseket, keresztény írókat, egyházzenészeket hívtak meg, s részint önállóan, részint a Karitásszal és a nyugdíjas polgári egyesülettel gyűjtéseket, jótékonysági koncerteket tartottak, a bevételből segítve a város szegényeit. 

Vannak már állandó programjai a KÉSZ-nek – templomok éjszakája, mözsi, tolnai, faddi búcsún, illetve a faddi templom napján való részvétel –, és vannak állandó partnerei: Tolna és Bács-Kiskun megyei KÉSZ-csoportok, valamint a szabadkai KÉK (Keresztény Értelmiségi Kör). Ez utóbbi kapcsolatnak köszönhetően tett 2011-ben állampolgársági esküt néhány vajdasági magyar Tolnán. Az idei tervek között szerepel Bíró László és Udvardy György püspök, továbbá Hegedűs András esztergomi levéltár-igazgató és a Wosinsky-könyv szerzője, dr. Ótós Miklós meghívása, továbbá a vajdaságiak vendégül látása. (Tavaly a tolnaiak vettek részt egy Szabadkához közeli lelkigyakorlatos házban szervezett keresztény fórumon.)

Mivel 2016 szeptemberétől a tolnai gimnázium a katolikus egyházhoz került, szeretne a KÉSZ segíteni a fiatalok Istenre találásában, hitük erősítésében. Ezért őket megérintő, rájuk ható, tanúságtételekkel fűszerezett zenés program szervezésén is gondolkodnak.

Címkék#Tolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában