Helikoni Ünnepség

2018.04.23. 17:30

Arannyal megrakodva jöttek a Helikonról

Tizennégy arany, tizenhárom ezüst és tizennégy bronz minősítést hoztak haza a megye tehetséges diákjai Keszthelyről, a Helikoni Ünnepségekről. Emellett két különdíj is található a közös csomagban.

Szeri Árpád

Öt aranyat gyűjtött be a Szekszárdi Garay János Gimnázium, a GJG színjátszó csoport, a Hájas Kristóf–Szabados Balázs zongora duó, a vizuális művészetekben induló Tápai Zoltán, a Try modern tánc duó, valamint a Benics Evelin–Kovács Fanni népdal kettős kiváló teljesítményének köszönhetően.

– Ismét bebizonyosodott, hogy intézményünk, azon túl, hogy kiemelkedő tanulmányi eredményeket mondhat magáénak, a művészetek iránt érdeklő diákok számára is teret biztosít – mondta el lapunknak Heilmann Józsefné igazgató. – Remekül helytálltunk, nem egyszer olyan területeken arattunk sikereket, melyeken művészeti középiskolás diákok elsőségét várták.

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium aranyat érő vegyeskara, fotó: beküldött kép

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium négy arannyal zárta a keszthelyi vendégszereplést. A legszebben csillogó nemesfémet kapta vers– és prózamondás kategóriában Joó László, aki emellett egy különdíjat is magáénak mondhat. Ugyancsak bearanyozta a napját komolyzene kategóriában a gordonkán játszó Kovács Dóra Borbála, vizuális művészetek kategóriájában Domokos Dominika és ugyanígy tett a középiskola vegyeskara is. Remekül teljesített a maga három aranyával a Paksi Vak Bottyán Gimnázium: Szucsán Sára népdal kategóriában nemcsak első, hanem különdíjas is lett, Bacsa Kata versmondásban, Paczolay Nóra modern tánc, szóló kategóriában utasította maga mögé a mezőnyt. Az intézmény Rasquado Klasszikus Gitáregyüttese bronzzal gyarapította a nemesfémek listáját. A Szekszárdi I. Béla Gimnázium diákja, Ocsovay Damján a jazz-pop mezőnyben vehetett át arany minősítést. Ugyanebben az elismerésben részesült a Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola színeiben induló Eurodance csapata.

A garaysták a klasszikus gitáros Szeri Viktória, a könnyűzenei énekes Gulyás Panka Sára, a német nemzetiségi kamarakórus, a női kar, a gimnazisták Bartina Néptánccsoportja és ugyancsak az iskola színeit viselő Garay Tücsök Énekegyüttes révén hat ezüstöt gyűjtöttek be. Loboda Izabella versmondása, Farkas Gréta fuvolajátéka és a Modern tánc csoport összesen három bronz minősítést eredményezett. A Szekszárdi I. Béla Gimnázium három ezüstjét a Diákszínpad, Lakatos Dóra vers és prózamondó, valamint a filmművészet kategóriában Szabó Kitti szállította. Jakab Gréta rajz-vizuális művészet, Katona Zoltán Máté tánc kategóriában összesen két bronzéremmel gyarapította a listát.

A bonyhádi gimnazisták bronzait a Színjátszó csoport, a komolyzene szólóének kategóriában induló Polgár Donát és Mándity Luca, a népdalos Süveges Veronika Julianna és a könnyűzenei énekes Péter Alexandra Liliána hozta. Egy-egy ezüstöt vihetett haza Török Ramóna, a Bátaszéki II. Géza Gimnázium klarinéton játszó diákja, az altszaxofonos Görgey Botond a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium, Sebestyén Daniella könnyűzenei énekes a Szekszárdi Bezerédj István Szakképző Intézet, valamint Rikk Róbert az SZSZC Vendéglátóipari Szakképző Intézet képviseletében. Mészáros Roland, az SZSZC Ady Endre Szakképző Intézet tanulója könnyűzene kategóriában bronz minősítést szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában