fejlesztés

2018.06.19. 13:00

Az E.ON két és félmilliárdot fordít beruházásra Tolna megyében

Budavári Kata, fotó: Makovics Kornél

A vagyon- és életvédelem, valamint az ellátás biztonsága kiemelten fontos az E.ON Hungária Zrt-nek, ennek megfelelően szervezi fejlesztéseit, karbantartási munkáit. A szekszárdi polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályával összehangoltan tervezett beruházásokról most is sajtótájékoztatón beszélt Gelencsér Lajos, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója, valamint Ács Rezső polgármester.

A társaság idén két és félmilliárd forintot meghaladó összeget fordít az áram- és gázhálózattal kapcsolatos beruházásokra, ebből 1,8 milliárdot a gázhálózatra költenek, amely összegből 952 millió forint megy beruházásokra. Mivel viszonylag fiatal hálózatról van szó, hatalmas fejlesztés nem áll küszöbön, ám a gáz- és áramhálózatot tekintve is sok az új igény. Ács Rezső elmondta, a társaság a város jövőbeli terveit is figyelembe vette a tervezéskor, hiszen például új, száz hektáros ipari park létesül, és Paks II építése várhatóan további ipari növekedést generál a megyeszékhelyen. A polgármester kiemelte az E.ON társadalmi szerepvállalását is, hiszen a cég támogatja a szekszárdi nagyrendezvényeket.

Gelencsér Lajos beszámolója szerint várhatóan 2020-ra elkészül az új tolna-mözsi áram alállomás, amely elsősorban a megyeszékhelyen és a körzetében működő vállalkozások megnövekedett energiaigényének kielégítésére építenek 1,7 milliárd forintból. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy kicserélik a középfeszültségű kábelt a Kossuth és a Klapka utcában, továbbá korszerű légkábeles hálózatot építenek a Bencze Ferenctől a Halas utcáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában