civil szervezet

2018.08.13. 16:33

Az önkéntes munka a Szikra specialitása

Wessely Gábor

Új civil szervezet alakult Tolnán, a Szikra Egyesület. Fiatalok hozták létre, főként azért, hogy önkénteskedjenek – például rendezvények lebonyolításánál –, illetve, hogy lehetőséget biztosítsanak másoknak is, önkéntes munkára. A szervező, Horváth Dorottya arra hívja fel a figyelmet, hogy ma már az érettségi előfeltétele, hogy a diák legalább ötven óra közösségi szolgálatot (közmunkát) végezzen. Ennek mikéntjével nincs mindenki tisztában. Az érintetteket megkínálják majd lehetőségekkel. Ezt elősegítendő, az egyesület elnöke, Farkas Balázs szeptemberben fel fogja venni a kapcsolatot a közeli középiskolákkal, Szekszárdon és Tolnán.

Mintegy ötven tagja van a Szikrának. Közülük néhányan a múlt hétvégén Őcsényben önkénteskedtek, az Ébredj magyar! fesztiválon. A következő ilyen közreműködésük hazai pályán, Tolnán lesz, az augusztus 17-ei Bárka fesztiválon. Azt követően, augusztus 19-én pedig saját zenei rendezvénnyel rukkolnak elő, melynek helyszínéül a Holt-Duna-partot választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában