Állatvédelem

2017.08.18. 17:30

Az ünnepi tűzijáték idején figyelni kell a kutyákra!

Sokkhatás az állatok számára a tűzijáték, ezért fontos, hogy ez idő alatt a gazdik biztosítsanak zárt, hangtól tompított helyet kedvencüknek, javasolja a szakértő.

Hanol Erzsébet, Illusztráció: Shutterstock

Az állatok számára sokkhatást okoz a fény- és hanghatással járó tűzijáték. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tagjainak tapasztalata az, hogy emiatt az állatok elszökhetnek, és az ijedt kutya, de akár a macska is félelemből támadhat. Seres Zoltán egyesületi vezető javaslata az, hogy az állatok számára az augusztus 20-i tűzijátékok idejére a gazdik biztosítsanak zárt, hangtól tompított helyet.

Emellett azt javasolják, hogy a gazdik az ünnepi rendezvényekre ne vigyék magukkal a kutyájukat, vagy más házi kedvencüket, hiszen a máskor nyugodt, szelíd kisállat számára a tűzijáték pánikot okoz. A biztonság kedvéért tegyenek az állat nyakába egy bilétát, amelyen szerepelnek a gazdi elérhetőségei, így ha szükséges, a megtaláló gyorsan kapcsolatba tud lépni vele. Ha megtörtént a baj, az elveszett kisállatokat érdemes a lakhely legalább tíz kilométeres körzetében keresni, hiszen az ijedt állat rövid idő alatt nagy távok megtételére képes.

A megelőző intézkedések hozzátartoznak a felelős állattartáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában