jótékonyság

2018.06.22. 19:00

Civil szervezeteket támogat az áruházlánc

A Szekszárdi „Babits” Általános Iskoláért Alapítvány kapta a legtöbb zsetont a vásárlóktól.

Hanol Erzsébet

Lezárult a Tesco helyi civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit támogató „Ön választ, mi segítünk” programja, amelyben az áruházlánc vásárlói döntöttek arról, hogy a megyei jelölteket milyen arányban támogassák. Szavazni a vásárlás után kapott zsetonnal lehetett. Tolna megyében összesen 51.968 zsetont dobtak be a vásárlók. A legtöbbet, 21.490 darabot a Szekszárdi „Babits” Általános Iskoláért Alapítvány kapta, így a szervezetet 400 ezer forinttal támogatja az áruházlánc. Az összeget a Kuktanoda tábor szervezésére fordítják. A sütős-főzős-barkácsolós tematikus táborral az alsó tagozatos gyerekek szünidejét szeretnék hasznosan kitölteni, és a tanév során átadott elméleti tudást a gyakorlati megvalósítással ötvözni.

A második helyen a Bukovinai Székelyek Szekszárdi Egyesülete végzett 10.028 szavazattal. Ők az Újvárosban található parkjuk karbantartására fordítják az elnyert 200 ezer forintos támogatást, illetve fejleszteni szeretnék a közösségi házban kialakított erdélyi tájszobát. A Tolnai MO-ZA-IK Egyesület lett a harmadik 9064 zsetonnal. A támogatásként kapott 100 ezer forintot tereprendezésre, bográcsozóhely kialakítására fordítják. Szabadtéri közösségi terük lehetőséget biztosítana a fiatalok és kisebb civil szervezetek számára csapatépítő, egészségfejlesztő, környezettudatos programokra.

Az „Ön választ, mi segítünk” programot 2016-ban indította útjára a Tesco. Idén május 7. és június 4. között voksolhattak a vásárlók a legszimpatikusabb kezdeményezésre a körzetükben. Országszerte összesen közel hárommillió zsetont dobtak be – írták az áruházlánc sajtóközleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában