testületi ülés

2018.02.28. 07:00

A szolgáltató marad, de az ügyelet helye változhat Dombóváron

A város idei költségvetéséről szóló döntést a következő ülésre halasztotta a dombóvári képviselő-testület, több más kérdésben azonban határozat született.

Hanol Erzsébet

Továbbra is az Emergency Service Kft. biztosítja Dombóváron a házi orvosi és gyermekorvosi központi ügyeletet – erről legutóbbi ülésén hozott határozatot a képviselő-testület, amely ahhoz is hozzájárulását adta, hogy a kft. közvetlenül a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kösse meg a finanszírozási szerződést, és az önkormányzat az egészségbiztosítási finanszírozáson felül 12 forint/lakos/hónap kiegészítő díjat fizet szolgáltatónak. Ez most havi 226 229 forintot jelent. Ezt az összeget közös egyeztetést követően minden év május elsejéig felülvizsgálják az adott év egészségbiztosítási összegét és a január elsejei állandó lakosságszámot figyelembe véve. A megállapodás 2018. május 1-től 2023. április 30-ig szól.

A központi ügyelet a Dombóvári Szent Lukács Kórház területén, az állami tulajdonú ügyeleti rendelőben és a hozzá kapcsolódó helyiségekben működik. Az ügy előterjesztésben ugyanakkor arra is kitértek, hogy ezekre a helyiségekre hamarosan szüksége lesz a kórháznak a szakrendelések biztosításához, ezért az orvosi ügyeletnek nagy valószínűséggel a közeljövőben új helyet kell találni. Egy kórházhoz közeli, önkormányzati ingatlan lenne az ideális erre a célra, így ötletként felmerült a Junior tanétteremnek helyet adó I. utca 65. alatti épület, amelyet jó ideje nem tud bérbe adni az önkormányzat. Az új feladathoz azonban szükség lenne az épület átalakítására és akadálymentessé tételére. 

Megszavazták a képviselők a Dombóvári Futball Club számára a TAO támogatás igénybevételéléhez szükséges önerő biztosítását is. Az egyesület két jogcímen, traktor vásárlásához és öltözői bútorok beszerzésére nyert támogatást a Magyar Labdarúgó Szövetségtől. A két beruházás bruttó összértéke 1 millió 659 ezer forint, amihez közel 500 ezer forint önerő kell. A fűnyíró traktor és az öltözői bútorok is a Szuhay Sportcentrumot gazdagítják majd. A Szivárvány Óvoda Százszorszép Tagóvodájának udvarán pedig egy multifunkcionális műfüves pálya épülhet a közeljövőben.

Döntés a civil és a sport keretről

Az idei sporttámogatási keret felosztásáról is döntöttek a képviselők. Tizennégy sportszervezet adott be támogatási igényt összesen 34 millió 140 ezer forint értékben. Végül 23 millió 50 ezer forintot osztanak szét a pályázók között. A legmagasabb összeget, 8,5 millió forintot a Dombóvári Futball Club kapja, az atlétáknak 4,4 millió forintot, a Kosárlabda Sulinak 3,5 millió forintot szavaztak meg.

A civil keretről ugyancsak határoztak. Húsz szervezet nyújtott be pályázatot, összesen több mint hárommillió forintot igényelve, a rendelkezésre álló keret azonban kétmillió forint. Ebből 1 millió 560 ezer forint osztanak szét az egyesületek között, különböző programjaik támogatására, a fennmaradó 440 ezer forintot pedig Civil Tanács működésére, valamint az általa rendezett Civil családi napra és a Civil díjazottak jutalmazására különítik el.

A város idei költségvetését azonban nem fogadta el a képviselő-testület, azt a következő rendkívüli ülésre halasztották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában