gokartverseny

2018.06.24. 07:00

Drámai versenyen remekelt Sövér Laci Autsztriában

Újra rajthoz állhatott Sövér László gokartjával a Szlovák bajnokságon, melyre önerőből készült fel. Ausztriában drámai küzdelem árán, végül a második helyen végzett.

Melcher Alexa, fotó: Veronika Kontarova

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2018-as szezonra nincs csapata, ráadásul saját erőből készül a versenyekre, amelynek költségeit a fiatalabb generáció oktatásából és szerelési munkából fedezi. Csütörtökön mégis sikerült rajthoz állnia Ausztriában. A legfontosabb az volt, hogy a csütörtöki és pénteki edzés alatt be tudják járatni a motort a versenyre. Laci az edzéseken is a legjobbak között szerepelt, használt gumikon pályacsúcsot döntött, szombaton magasan nyerte az időmérőt.

Fotó: Veronika Kontarova

A felkészülés során elsősorban arra törekedett, hogy elegendő mennyiségű garnitúrával tudjon részt venni a versenyen. Használt gumikat a szerelő munkák során gyűjtött, a gyerekek tanításából szerzett pénzből pedig sikerült vásárolnia egy garnitúra új gumit. A verseny előtt édesapja is meglepte Lacit még egy garnitúrával így két szett új gumival gazdálkodhatott.

Fotó: Veronika Kontarova

Vasárnap három versenyen kellett pályára állnia. Az első két futamot sikerült fölényesen megnyernie, de sajnos az utolsó versenyt az első helyről kényszerült feladni, mert a gumimennyiség így sem bizonyult elégnek.

Laci ezzel együtt is remekelt a hétvégén, hiszen a drámai fordulat ellenére második helyen zárta a Szlovák-bajnokságot. A fiatal gokartos örömmel beszélt a sikerről, úgy érzi, a nehézségek ellenére meg tudta mutatni mire képes. Büszke arra, hogy önerőből készült a versenyre, és ő teremtette meg a lehetőségét annak, hogy egyáltalán rajthoz állhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában