Túra

2017.08.20. 10:01

Égették a kalóriákat a gyönki természetjárók

Balázs László

Remek időben rendezte meg második túráját a gyönki Harcművészeti és Szabadidősport Egyesület. A szervezet fő profilja karate, de kiemelten foglalkoznak szabadidős tevékenységekkel, ezért szerveznek különböző sportprogramokat, túrákat.

Hagyományteremtő szándékkal bonyolítják le a gyaloglásokat, minden évben három-négy természetjárást terveznek változó útvonalon – mondta el lapunknak Bakonyi Ferenc, az egyesület elnöke. Az első kirándulás április végén volt, akkor Varsád és Szakadát érintésével 19 kilométer volt a táv. A múlt hétvégi eseményen – csakúgy, mint első alkalommal, ezúttal is a város művelődési háza volt a kiindulás és érkezés helyszíne – 25-en jelentek meg a reggeli indulásnál, hogy nekivágjanak a 25 kilométeres távnak. Az első pihenőnél a Szárazdért Összefogás tagjai lila hagymás zsíros kenyérrel és kávéval várták a vándorokat a település központjában található forrásnál. 

Diósberényben Tillmann András László polgármester és Wilhelm János alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. A művelődési ház udvarán lévő kemencében megsült a pogácsa és kenyérlángos, emellett eperpálinkát is kóstolhattak a gyaloglók. A falu vezetőjének rögtönzött előadásában érdekes információk, kevéssé ismert történelmi tények hangoztak el a település régmúltjából és jelenéből. A harmadik szakasz végén, Gyönkön az egyesület szomjoltó rozé fröccsel és üdítővel kínálta a kirándulókat.

Ősszel jön a folytatás, az eddigi leghosszabb kiruccanáson 30 kilométer lesz az útvonal hossza, a cél pedig Udvari és Miszla települések.

Címkék#Gyönk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában