kiállítás

2018.03.22. 13:30

Egressus, erőmű és egy kiállítás

Decsi Kiss János szekszárdi újságíró, képzőművész textil relief alkotásaiból nyílt kiállítás kedden Tamásiban.

Balázs László

A Vályi Péter Szakképző Iskola Kindl kupolagalériájában látható tárlat az Egressus program egyik állomása. A megnyitón beszédet mondott Süli János, az atomerőmű két új blokkjának megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter is. Múlt-kor címmel a kultúráról, a környezetvédelemről és a kommunikációról osztotta meg a gondolatait.

Az „Egressus – reformáció 1517 – atomerőmű 2017” elnevezésű cselekvési program a reformáció 500. évfordulójára készített projekt. Ennek keretében az emlékévben a szálkai művésztelepről 500 fiatal tájékozódott a Paksi Atomerőmű és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. környezetvédelmi stratégiájáról.

Az 500 napra tervezett kezdeményezés idén is folytatódik. Az összefogás nagyon fontos üzeneteket hordoz. A cél az, hogy a jövő nemzedéke ismerje az épített környezetet, amit Paks jelenít meg. Az atomerőmű nagyon komolyan veszi kulturális küldetését, ifjúságnevelési misszióját. A kiállítás április 16-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában