egészségügy

2018.09.19. 16:20

Egy helyre kerülnek jövőre az orvosok

Wessely Gábor

Megkezdődött az egészségház kivitelezése. A TOP-os pályázaton elnyert támogatási összeg közel százmillió, a teljes költség várhatóan százhetven millió forint lesz. Fülöp János polgármester azt emeli ki, hogy Fadd falunak nagy, városnak kicsi, ezért nincsenek igazán testre szabott pályázati lehetőségei. Az önerő csekély, mert helyben nem működnek sokat adózó, tőkeerős nagyvállalatok. Segítséget jelent sok esetben, kiegészítő forrásként, a paksi székhelyű, Jövőnk Energiája Térségfejlesztő Alapítvány támogatása. Most is ennek köszönhetően tudták elindítani a beruházást, mely összköltségében valahol a kétszázmillió környékén áll meg, hiszen be is kell rendezni az épületet, parkolók kialakítására is szükség lesz.

Komoly gyógyászati centrumként fog üzemelni az egészségház. Van Faddon két körzeti orvos, fogorvos, gyermekorvos és két védőnő. Mindannyian korszerű körülmények között dolgozhatnak majd a háromszáznyolcvan négyzetméter alapterületű új létesítményben, amely jövő év májusára készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában