jogászbál

2019.01.21. 07:00

Együtt báloztak a megye jogászai a nagy múltú rendezvényen

A Tolna Megyei Jogászbált rendezték szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban. A rendezvény az egyik legnagyobb múltú bál megyénkben.

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

– Egyetlen napirendi pontunk van: mindenki érezze jól magát. Ehhez minden adott, a kitűnő zene, a nagyszerű ételek és a remek miliő – mondta dr. Nőt László a Tolna Megyei Jogászbál megnyitóján szombaton, a Babits Mihály Kulturális Központban. A Magyar Jogász Egylet Tolna Megyei Szervezetének elnöke hozzátette, azt szeretnék, hogy a vendégek évek múltán is úgy gondoljanak vissza a rendezvényre, hogy jó volt a részesének lenni.

Kérdésünkre dr. Nőt László elmondta, hogy a bál megteremti annak a lehetőségét, hogy a jogász szakma különböző területeinek képviselői kötöttségek nélkül találkozhassanak, beszélgethessenek, és mivel meghívják a barátaikat, ismerőseiket, olyan kérdések is felmerülnek, amelyek máskor talán nem kerülnének szóba.

Az elnök arra is kitért, hogy mivel a szervező Magyar Jogász Egylet Tolna Megyei Szervezete nonprofit szervezet, a tagdíjak és a támogatások jelentik a bevételt, és ebből tudták fedezni a bál költségeit is. A rendezvény igen nagy múltra tekint vissza, hiszen már a hetvenes években is tartottak jogászbált megyénkben – tette hozzá az elnök.

Dr. Eszteri Zoltán, a szervezet vezetőségi tagja arról beszélt, hogy az épület felújítása óta a Babits Mihály Kulturális Központ ad helyszínt a rendezvénynek, és ötödik éve az Amaryllis Étterem biztosítja a vacsorát – a visszajelzések alapján a vendégek nagy megelégedésére. Dr. Eszteri Zoltán kiemelte, hogy minden évben arra törekednek, hogy a rendezvénnyel a Szekszárdi Borvidék borait is népszerűsítsék. Idén így a Fekete Borpince borait fogyaszthatták a bálozók a kitűnő ételek mellé.

 

Az est során a Coctail-band gondoskodott zenéről, a nyitótáncot pedig a Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület táncosai járták el. Az est folyamán egy Elvis Show is szórakoztatta a vendégeket.

A kimagasló gasztronómiai élmény is cél

Az elegáns bálhoz pazar ételek dukáltak, amelyekről az Amaryllis Étterem gondoskodott. Juhos Markó séf három különböző menüsort állított össze, és a vendégek ezek közül választhatták ki a kedvükre valót. Seregi Ferenc étteremvezető elmondta, hogy az egyik egy férfiasabb ételsor volt, előételként Remy martinban pácolt rózsaborsos libamájpástétomot tálaltak, főételként pedig borjú hátszínt. A hölgyekre is gondoltak, így volt menü, amelyet fügébe töltött, mézzel karamellizált faluhelyi kecskesajt nyitott, főételként pedig erdei gombás rizottóval tálalt, kacsamájjal és pisztáciával töltött bébi csirkét fogyaszthatott, aki ezt választotta. A harmadik egy könnyedebb, halas ételsor volt. Természetesen mindegyik menüsorra egy-egy desszert tette fel a koronát.

Az étteremvezető hozzátette, hogy ötödik éve biztosítják a vacsorát a jogászbálra. Mint mondta, mindig nagy kihívást jelent a csapatnak az esemény, hiszen három különböző menüvariációt tálalnak fel, és mindig a kimagasló gasztronómia élmény biztosítására törekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában