gyász

2018.12.07. 10:37

Elhunyt Hirt Ferenc országgyűlési képviselő

MTI/TEOL

Fotó: TN

 

Elhunyt Hirt Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője. A hírt a politikus hivatalos " target="_blank" rel="nofollow noopener">Facebook-oldalán tették közzé.

Az 1967-ben született Hirt Ferenc 2006 óta volt tagja az Országgyűlésnek, háromszor választották meg Tolna megyében egyéni parlamenti képviselőnek, a legutóbbi, idén áprilisi választáson a kormánypártok országos listájáról került a Házba. Huszonegy évesen autóbalesetet szenvedett, aminek következtében kerekesszékbe kényszerült. Ő volt a magyar Országgyűlés első mozgáskorlátozott képviselője.

„Hirt Ferenc iskoláit Tamásiban és Szekszárdon végezte, majd 1985-ben, Tamásiba visszatérve az Építőipari KTSZ, ezt követően az Orion munkatársa lett – derül ki méltatásából, amelyet nemrég, a Pro Urbe Tamási díj átvétele kapcsán tett közzé az infotamasi.hu.

1991-ben saját vállalkozást alapított, gépjármű kereskedést, később autószalont nyitott helyben, majd Kaposváron és Budapesten. 2005-ben bekapcsolódott a politikai életbe, a 2006-os országgyűlési választáson Tolna megye 5. számú egyéni választókerületében a FIDESZ-KDNP színeiben szerzett mandátumot. A 2010-ig tartó ciklusban az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság tagja, az esélyegyenlőségi és fogyatékos ügyi albizottság elnöke volt. A 2010-es országgyűlési választáson megvédte egyéni mandátumát.

2007-ben a Fidesz Tolna megyei választmányának elnökségi tagjává, a 2010-es önkormányzati választáson a helyi képviselőtestület tagjává választották. 2014-ben Tolna megye 3. számú egyéni választókerületében szerzett mandátumot.

2007-2013 között Tolna megyében a Széchenyi Terv keretében támogatott pályázatok száma megközelítette a kétezret, melyek támogatási értéke meghaladta a 115 milliárd forintot. Ezen sikerekből Hirt Ferenc egyéni választókerületi képviselőként jelentősen kivette a részét, szolgálva ezzel a megye, a térség és kiemelten Tamási város gazdasági fejlődését.

2015-ben Tolna megye fejlesztési biztosa lett, munkálkodása idején Tolna megyében 107 település majd két és félezer pályázata részesült támogatásban, összértékük több mint 158 milliárd Ft volt. Ezzel az országosan is figyelemreméltó tevékenységével nagymértékben hozzájárult Tolna megye és Tamási fejlődéséhez, melyet szívügyének tekintett. Munkája során Tamási közel 70 pályázat megvalósítására kapott támogatás, 12 milliárd forintot meghaladó összegben.

Ezen időszak alatt újultak meg teljes körűen, a mai kor követelményeinek megfelelően oktatási, nevelési intézményeik, a városi rendelőintézet, épültek ki a kerékpár útvonalak, valósult meg a geotermikus közműhálózat, a fürdőberuházás, felújításra kerültek a sportlétesítmények és megnövekedett a szabadidős létesítmények száma.”

Hirt Ferenc csütörtökön este 18.50-kor a szekszárdi kórházban vesztette életét. Tamási Város Önkormányzata saját halottjának tekinti – mondta Porga Ferenc, a település polgármestere. A temetésről a későbbiek folyamán tudnak tájékoztatást adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában