fejlesztés

2018.03.30. 16:00

Energetikai felújítás zajlott le tizenegy épületben

Irodát, konferenciatermet adtak át a megyeszékhelyen tegnap, ezzel lezárult a Tolna Megyei Kormányhivatal középületeinek kiemelt épületenergetikai fejlesztése címet viselő projekt.

Szeri Árpád, fotó: Makovics Kornél

Immár napelemek biztosítják a világítást a megyei kormányhivatal szekszárdi, Tormay Béla utcai épületeiben. De ez a technikai megoldás csak egyetlen eleme az átfogó korszerűsítésnek. A kiterjedt projekt, mely a Tolna Megyei Kormányhivatal középületeinek kiemelt épületenergetikai fejlesztése címet viseli, a tegnapi átadással zárult.

– Nagy hangsúlyt helyezünk épületeink felújítására, tesszük ezt a jó gazda gondosságával – mondta dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott a nemzetiszín szalag átvágása előtt. – Arra törekszünk, hogy kollégáink jó körülmények közepette dolgozzanak és az ügyfeleket barátságos, kellemes körülmények közepette fogadják.

Az avatás után Amreinné dr. Gál Klaudia, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója tartott sajtótájékoztatót. Közölte, hogy az 1 milliárd 36 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően tavalyelőtt és tavaly Bonyhádon, Dombóváron, Pakson, Tamásiban és Szekszárdon összesen tizenegy épület komplex energetikai felújítása valósult meg. A projekt zárását tegnap a Tormay Béla utcai iroda, valamint konferenciaterem, továbbá a Paksi Járási Hivatal Dózsa György utcai épületének átadása jelentette. Előbbi beruházás 271 millió 429 ezer forintba, utóbbi 96 millió 300 ezer forintba került bruttó értékben.

A felújításoknak köszönhetően jelentősen javultak az épületek hőtechnikai adottságai, korszerűsödött a fűtés, hűtés és szellőzés rendszer. A napelemek révén megújuló energia hasznosul, ezáltal nemcsak 80-85 százalékkal csökken a villamosenergia– és a földgázfogyasztás, de számottevően mérséklődik az üvegházhatású gázok kibocsátása is.

Ünnepélyes átadás Szekszárdon: dr. Jakab Zsigmond főosztályvezető, megyei főállatorvos, dr. Horváth Kálmán és Amreinné dr. Gál KlaudiaFotó: Makovics Kornél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában