vetélkedő

2018.02.21. 09:30

Értékekre hangolják a nebulókat

Az áprilisi vetélkedőre készülnek a diákok és tanáraik.

Budavári Kata, fotó: Ótós Réka

Két napon keresztül zajlik az Értékhangoló elnevezésű program Kölesden. Kedden általános iskolásoknak adódott lehetőségük arra, hogy méltó helyszínen, a megyei értéktár részét képező Kismegyeházán készüljenek az áprilisi „Kincses Tolna Megye – Értékhangoló Vetélkedő”-re, ma a középiskolás csapatok felkészítése zajlik ugyanitt.

A három évig futó projekt révén a gyerekek megismerkednek a helyi értékekkel, a tolnaikumokkal és hungarikumokkal, és lényegében ifjú értékőrökké válnak, akik valószínűleg környezetükhöz is jobban ragaszkodnak, jobban óvják azt. Idén az irodalmi és képzőművészeti értékek kerülnek előtérbe.

A tanárok ebben a két napban a verseny tematikájáról és módszertanáról szereznek ismereteket, a „Gyerekhangolón” pedig Tolna megye irodalmi kincseiről, A képzőművészet Tolna megyei tükréről, és Építészeti emlékeinkről hallanak előadásokat a versenyzők. Kora délután a csapatok mutatkoznak be. A továbbiakban aztán csoportonként, már az iskolákban bővítik tudásukat a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában