megemlékezés

2018.03.15. 19:30

Fáklyás felvonulást tartottak Györében

Balázs László, fotó: beküldött kép

A településen sem maradhatott el az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára szervezett emlékünnepség.

A művelődési házban a Nemzeti dal és az óvodások műsora után Filamella Tibor polgármester köszöntötte az ünneplő közönséget – mondta el lapunknak László Olga, a Györei Templom Általános Iskola igazgatója. Beszédében a vezető a '48-as hősökre emlékezett, hangsúlyozva a márciusi ifjak tetteinek fontosságát. 

Az ünnepi program további részében a Ritmus tánccsoport koreográfiáját, valamint a Györei Templom Általános Iskola tanulóinak interaktív színdarabját láthatták a megjelentek. Az intézmény kórusa elénekelte a „Magyarország az én kedves, szép hazám” című dalt.

A hősök tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezés fáklyás felvonulással folytatódott. A menet zavartalanságát a polgárőrség és a rendőrség biztosította. Az ünnepi program zárásaként az önkormányzat és a közintézmények képviselői koszorúkat helyezték el Petőfi Sándor költő-forradalmár szobránál. A megemlékezés a Szózat eléneklésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában