támogatás

2018.11.19. 16:20

Fával, étkezéssel támogat a falu

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Nem hagyja magára a település vezetése az időseket és a gyerekeket sem. Huszárné Lukács Rozália Báta polgármester elmondta, idén is számíthatnak a településen élő rászoruló családok a szociális tűzifa támogatásra.

A szükséges famennyiséget a gemenci erdőgazdaság biztosítja, családonként egy-egy köbmétert osztanak majd ki. A polgármester elmondta, közel száz család kap ilyen módon támogatást, a tűzifa kiszállítása januárban várható. Ennek költségei szintén az önkormányzatot terhelik. A község vezetése tisztában van azzal, hogy ez a mennyiség nem oldja meg a rászoruló családok fűtését, csupán kis segítség a téli időszakban.

A szociális támogatás más területen is napirenden van, így a tizenöt férőhelyes bölcsőde, valamint az idősek napközi otthonában történő teljes ellátás költségét is az önkormányzat fedezi. Igény esetén a temetkezési költségek egy részének az átvállalásával is támogatja az érintetteket a település vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában