Rendkívüli képviselő-testületi ülés

2018.09.18. 10:53

Fejlesztésről, ösztöndíjról döntöttek a képviselők

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak a bátaszéki Városházán a múlt hét közepén. Az önkormányzat ugyanis az általános iskola és a művelődési ház állagmegóvására, a nyílászárók cseréjére, fűtéskorszerűsítésre, a napelemes rendszer bővítésére ad be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) keresztül. Döntés született továbbá a zsidó temető kerítésének megépítéséről, amelyet külső (7 millió forintos) támogatásból finanszíroznak, valamint egy 134 négyzetméteres ingatlan megvásárlásáról a szennyvízcsatornázás befejezése érdekében. Rendkívüli támogatásban részesíti a város a közelmúltban tűzeset miatt jelentős kárt szenvedett bátaszéki állattenyésztőt is.

A II. Géza Gimnázium udvarán széttöredezett és elhasználódott a burkolat, ezért a felújítási teendők halaszthatatlanná váltak. A város önkormányzata saját forrásból 1,6 millió forintos ráfordítással finanszírozta az új térburkolatot. A Bát-Kom 2004 Kft. augusztus 15-én fejezte be a munkálatokat, így a diákok a tanévet már az új, szép környezetben kezdhették.

A Nyéki utcai járdaszakasz kiépítésének utolsó simításait végzik a napokban, amelynek köszönhetően az úttesten arra haladó autósok közlekedése is könnyebbé válik. A Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) támogatása a felújítás lebonyolításához közel hárommillió forint. A munka várhatóan a hónap végén befejeződik. Rövid időn belül megkezdődik Kövesd és Lajvér szennyvízhálózatának a kiépítése is, miután Bátán már befejeződtek az ez irányú munkálatok.

A 2018/19. tanévben is meghirdeti az önkormányzat a felsőoktatásban részt vevő bátaszéki diákoknak támogatást kínáló Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatot. A jelentkezési határidő november 6. Idén 1,6 millió forint áll rendelkezésre a támogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában