mulatság

2018.02.21. 08:30

Hajnalig ropták a sváb bálon

Rengeteg tombolatárgyat adtak össze a helyi vállalkozók.

Mauthner Ilona, fotó: Makovics Kornél

Évtizedek óta hagyomány, hogy a farsangi időszakban megrendezik a sváb bált. Ez a rendezvény annyira népszerű, hogy hetekkel a nagy nap előtt már elfogynak a jegyek.

Riglerné Stang Erika, a Bátaszéki Német Nemzetiségi Egyesület vezetője elmondta, idén a helyiek mellett érkeztek a fővárosból, Kiskőrösről, Bajáról, Tolnáról, Szekszárdról és Véméndről baráti társaságok a bálra, de több vidéki érdeklődőnek már nem jutott hely. Az általános iskola ebédlőjébe ugyanis 180 embernél nem fér be több.

A nagy érdeklődés egyik oka, maga a véméndi zenekar, a Schütz Kapelle, akiknek egy évre előre le van foglalva a programjuk. A zenekar 1990-ben alakult azzal a céllal, hogy a magyarországi sváb népzenei kultúrát ápolja, azóta szinte azonos felállásban játszanak.

Riglerné Stang Erika elmondta, magát a bált az egyesületük mellett a helyi német önkormányzat is támogatta. Az est folyamán fellépett a Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport Iciri-piciri együttese, valamint a 10 év körüliekből álló utánpótlás csoport. A bál hajnali háromig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában