Bátaszék

2018.01.22. 13:30

Hatalmas siker volt az újévköszöntő koncert

Budavári Kata, fotó: Makovics Kornél

Hatalmas siker volt Zsikó Zoltán újévköszöntő koncertje Bátaszéken. A már hagyományosnak számító rendezvényt idén a Kalász János Városi Sportcsarnokban tartották pénteken este. A zenei csemegére minden eddiginél többen, úgy ezren voltak kíváncsiak.

Zsikó Zoltán a koncert után azt mondta: a világ legjobb közönsége előtt léphettek fel. Az érdeklődők nemcsak a közeli településekről, így Szekszárdról érkeztek a kisvárosba, de Zalából, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Pest megyéből is. Tolna megyében ez volt az egyik legnagyobb és legnívósabb újévköszöntő. Zsikó Zoltántól azt is megtudtuk: nagy előkészületet kívánt ez az este, ebből ízelítőt is kapott a publikum.

A koncert ugyanis egy werkfilm levetítésével kezdődött, amely az esemény előtti utolsó simításokat mutatta be. Mindezt egy három és fél méterszer tíz méteres led-falon vetítették ki, amely a fény- és hangtechnikával együtt hozzájárult ahhoz, hogy olyan hangulat legyen, mint egy rockkoncerten. Természetesen az este a népzenéről, népi kultúráról szólt, a főszereplő mellett a Zsikó zenekar, Pál István „Szalonna”, Pál Lajos, az Ürmös család, a Bartina Néptánc Egyesület táncosai és a Muslinca férfikar is szerepelt.

Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében az esemény főszereplőjét és a vendégművészeket méltatta, valamint a Tolna megyei-, ezen belül a sárközi kultúrát és annak örököseit, Horváth István, a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár pedig a magyar kultúrát és a népművészek teljesítményét.

Közös ének

A koncert végén állva tapsolt a közönség. Erős volt a kezdés, a továbbiakban pedig a zenészek, táncosok egy pillanatra sem hagyták lankadni a publikum figyelmét. A műsor végén elhangzott Kodály kállai kettőse, majd jött a ráadás. Az A csitári hegyek alatt című dalt már együtt énekelte ezer ember, a szereplők és a hallgatóság. Az élmény hatására a közönség ismét visszatapsolta a fellépőket. Az előadás végül a Himnusszal zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában