Vöröskereszt Mozgalom Világnapja

2018.05.12. 18:00

Humanitárius elvek mentén végzik munkájukat

A Vöröskereszt Mozgalom Világnapja alkalmából elismeréseket adtak át a megyei ünnepségen.

Hanol Erzsébet

A Vöröskereszt Mozgalom Világnapja alkalmából tartott ünnepséget pénteken a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete. Gulyás Katalin igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Kis Mária alelnök mondott ünnepi beszédet.

Emlékeztetett rá, hogy 1863-ban Henri Dunant indította útjára a mozgalmat, és 1881-ben hazánkban is megalakult a Vöröskereszt. Az önkéntesek azóta is a hét humanitárius alapelv – a pártatlanság, a semlegesség, a függetlenség, az emberiesség, az egyetemesség, az önkéntesség és az egység – mentén végzik a munkájukat. A május 8-i világnap kapcsán azokat ismerik el, akik hosszú ideje kiemelkedő önkéntes munkát végeznek embertársaik érdekében.

A Tolna megyei ünnepségen az Év Önkéntese Elismerő Oklevelet vehette át a kisdorogi Jakab Dánielné, aki nemcsak a véradók beszervezéséből, hanem a programok megvalósításából is jelentős részt vállal a bonyhádi térségben. Emellett folyamatosan segít hátrányos helyzetű családok felkutatásában és segélyezésében.

Vöröskeresztes tevékenység Arany fokozatban részesült Németh Ágnes, aki Bonyhádon vállal aktív szerepet a véradás szervezésben, a hátrányos helyzetű családok felkutatásában. 2016 óta a Tolna Megyei Felügyelő Bizottság elnöke.

Vöröskeresztes Munkáért Ezüst fokozatot vehetett át Jakab Jánosné, a Tamási Városi Szervezet önkéntese és Bocsorné Szigeti Ágnes, a sárszentlőrinci alapszervezet titkára.

Bronz fokozattal ismerték el Mészáros Józsefnét, a dunaföldvári Vöröskereszt tagját, Rusznyák Anitát, aki Dombóvár területén végez önkéntes tevékenységet és a dalmandi alapszervezet mozgatórugója, illetve a várdombi Vad Henriettát és a paksi Lacza Esztert, akik mind a ketten diákkorukban, az elsősegélynyújtó versenyek révén ismerték meg a szervezet munkáját.

Bese Bence Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért Elismerő Oklevelet kapott. A fiatalember a Tolna Megyei Ifjúsági Vöröskereszt aktív tagja, rendszeres résztvevője a megyei elsősegélynyújtó versenyeknek, részt vett az országos főigazgatóság által szervezett kortárs felkészítő táborában és HIV-prevenciós versenyen is. Az Ifjúsági Vöröskeresztet számos rendezvényen képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában