átmeneti megoldás

2019.05.22. 10:30

Ideiglenesen pontonhidat telepítenek Pincehelyen

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Ideiglenesen pontonhidat telepítenek Pincehelyen a Kapos-folyóra, mivel a jelenlegi híd igen rossz állapotban van, és márciusban súlykorlátozás bevezetésére volt szükség, a fél útpályát pedig már korábban lezárták.

Fekete Gábor polgármester (képünkön) elmondta, hogy a pontonhíd tervei elkészültek, a telepítést a Magyar Honvédség vezényletével végzik majd. Azt szeretnék, hogy a nyáron, a kukoricaaratás kezdetére elkészüljön az ideiglenes átkelőhely. A szükséges geodéziai méréseket már elvégezték, a közműegyeztetések és az engedélybeszerzések még zajlanak. A tervek szerint a pontonhíd teherbírása 60 tonna lesz.

A faluvezető kiemelte, hogy az ideiglenes híd telepítésére és a jelenlegi elbontására Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője közbenjárásával különítették el az összeget az állami költségvetésben. Az új híd két-három éven belül épülhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában