Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

2018.04.19. 14:00

Igen színes, gazdag a Prevenciós Paletta

Az érintett szolgáltatók munkájának megismerését és az alternatív szabadidős tevékenységek bemutatását szolgálta a második alkalommal megrendezett Prevenciós Paletta.

Hanol Erzsébet, fotó: Mártonfai Dénes

Diákokat és pedagógusokat egyaránt vártak a KEF bemutatja: Prevenciós Paletta 2018 elnevezésű programra, amelyet szerdán tartottak Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban. A szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) több mint tizenöt éve koordinálja a város prevenciós, illetve kábítószer-használatot megelőző programjait, és a mostanihoz hasonló „módszertani vásárt” tavaly rendezett először. A cél az volt, hogy bemutassák a városban, illetve a kistérségben fellelhető, szakmailag megbízható prevenciós szolgáltatókat, azok programjait és módszereit. Emellett pedig a fiatalok számára olyan alternatív szabadidős foglalkozásokat szerettek volna kínálni, amelyek nemcsak az élményszerzést szolgálják, hanem a személyiségük megismerését is segítik.

Ennek megfelelően többek között sport- és kézműves foglalkozásokkal, zenével várták a középiskolásokat. Csoportmunkában volt improvizációs és szituációs játék, illetve azt is megmutatták nekik, miként léphetnek át felkészülten a virtuális világba. A pedagógusok iskolai relaxációs módszereket tanulhattak meg a szakemberek segítségével, a prevenciós szolgáltatók tevékenységével pedig az egyes standokon lehetett jobban megismerkedni.

A KEF mellett a megyeszékhely önkormányzata, a Caritas RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat, a Harmadik Évezred Tolna Megyéje Egyesület, a szekszárdi Humánszolgáltató Központ, a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Támogató Alapítvány, a megyei kórház pszichiátriai osztálya, a Szekszárdi Járáshivatal hatósági főosztályának népegészségügyi osztálya és a Szekszárdi Rendőrkapitányság tett a program megvalósulásáért. A költségeket az önkormányzat által elnyert pályázati forrás biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában