konyhaművészet
2017.07.26. 10:35
Így készítsünk igazi kovászos uborkát
Ha nyár, akkor kovászos uborka. Olyan egyszerű elkészíteni, hogy a kezdők is bátran vállalkozhatnak rá.
Mauthner Ilona
Elkészítés
Mehet ki a kertbe, az udvarra, vagy erkélyre, a lényeg a félárnyékos hely. Mert a kovászos uborka nem a napot, hanem a meleget szereti. A hőmérséklet ingadozását nem kedveli, ha éjszakára erősebben lehűl a levegő, vigyük be. A tűző napon meg felforrhat, ami nem jó, mert puha lesz az uborka. Az uborkánk 3-4 nap múlva lesz jó. Ha elkészült, tegyük át egy tiszta üvegbe, szűrjük rá a levét és tároljuk hűtőben. A leve állítólag kiváló másnaposságra.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre